Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ




Η σημερινή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, αναδεικνύει τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσεις και ενώ λεφτά υπάρχουν (βλ. αναστήλωση Τζαμιών) η κυβέρνηση δεν έχει σχεδόν καθόλου μεριμνήσει για την ενίσχυση της ασφάλειας των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το Δελτίο Τύπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) από το 2008 δεν έχει αγοραστεί τίποτα απολύτως για την ασφάλεια των φυλακών, δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας Φρουρός.

Αντιθέτως η νυχτερινή βάρδια έχει μειωθεί κατά 30% και πλέον σύμφωνα με τις, δεσμευτικές ως προς την εφαρμογή τους, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Σήμερα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμός φύλλου 273 21/02/2011) στην Φρουρά του Κορυδαλλού θα πρέπει να εργάζονται τριάντα τρία (33) άτομα συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα είκοσι δύο (22) υπάλληλοι σε φρουρήσεις νοσοκομείων και μόλις έντεκα (11) θα έπρεπε να είναι στην Φρουρά του Κορυδαλλού. Επισημαίνεται ότι η Φρουρά Κορυδαλλού έχει συνολικά είκοσι έξι (26) πόστα φρούρησης, με αποτέλεσμα με βάση τα παραπάνω δεδομένα τα δεκαπέντε από αυτά θα έπρεπε σήμερα να είναι κλειστά.

Επιπλέον σημειώνεται ότι μία από τις πέντε σκοπιές του ψυχιατρείου ήταν μη επανδρωμένη, καθώς δεν επαρκούν οι πιστώσεις για την αποζημίωση των κομμένων ρεπό και της νυχτερινής βάρδιας.

Το μόνο υλικό που αγοράστηκε πρόσφατα για τις Φρουρές των Φυλακών ήταν ένας αριθμός ασυρμάτων ώστε τουλάχιστον οι σκοπιές να έχουνε ασύρματη επικοινωνία. Και αυτό όμως τελικά πραγματοποιήθηκε με χρήματα από το ταμείο της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά τα λοιπά υλικά που χρειάζονται οι φύλακες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους όπως σύγχρονα αλεξίσφαιρα γιλέκα, σύγχρονο ατομικό οπλισμό, στολές αυτά έχουν καταντήσει να αποτελούν μέρος των δαπανών οι ίδιοι οι φύλακες που κάνουν, των οποίων όμως ο μισθός περικόπηκε πρόσφατα κατά 20%.

Και ενώ τα παραπάνω προβλήματα υπάρχουν και αυξάνονται, θέτοντας τη ζωή των πολιτών σε κίνδυνο με τους φυλακισμένους να μπορούν να φεύγουν από τις φυλακές λόγω των παραπάνω αδυναμιών το υπουργείο Δικαιοσύνης ασχολείται με τις προφυλακίσεις, τις αποφυλακίσεις και το νομοσχέδιο για την «εχθροπάθεια».

Για την ιστορία πρόσφατα στο Ναύπλιο, αλλοδαποί διαρρήκτες (κυρίως γεωργιανής και πακιστανικής καταγωγής) κάτοικοι Αθηνών, που ήρθαν με τα ΚΤΕΛ και πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, χάρη στο νέο νόμο του υπουργού Χ. Καστανίδη γλίτωσαν την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) και φυσικά δεν παρουσιάστηκαν να πληρώσουν την εγγύηση στην ορισθείσα προθεσμία και μην τους είδατε. Που ξέρετε ίσως να ανοίγουν το σπίτι σας αυτή τη στιγμή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr