Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Απαξίωσις των βουλευτών από Δρούτσα


Προκλητική απαξίωση των βουλευτών από Δρούτσα

Είναι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Διορίστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου (με τη μέθοδο της κοπτάτσιας που έλεγαν παλιά και στα αριστερά κόμματα). Ανήκει στον πολύ στενό κύκλο -όχι των χαμένων ποιητών- αλλά των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, αυτών που συνεδρίασαν μαζί του την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο και στη διπλανή παράλληλη σύσκεψη άλλων υπουργών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφώνησε «εγώ θα πάω να σφουγγαρίσω τα πατώματα».

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μοιάζει «ξένος» με την πολιτική, όπως αρκετοί άλλοι υπουργοί – φίλοι του Γιώργου. Προκαλεί συχνά αντιδράσεις εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλο θέμα είχε προκύψει για την ακαδημαϊκή του καριέρα, καθώς στο βιογραφικό του αναφέρει μεν ότι «μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, άρχισε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»), το Πανεπιστήμιο της Βιέννης δε, τον εμφανίζει ως απόφοιτο, χωρίς ιδιότητα καθηγητή και χωρίς διδακτορικό!

Έτσι λοιπόν, ο πολυπράγμων υπουργός, - ο οποίος έχει οδηγήσει στα όρια της εξέγερσης το διπλωματικό σώμα – προκάλεσε την οργή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κορυφαίων υπουργών που επιδιώκουν να χτυπήσουν το «περιβάλλον Παπανδρέου» με δήλωσή του ότι οι βουλευτές στη χώρα μας αποτελούν καθεστώς.

«Για εμένα προσωπικά, ένα από τα πιο σημαντικά είναι να αλλάξει και αυτή η εικόνα του πολιτικού, του βουλευτή αν θέλετε, ως καθεστώτος» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Κυριακής ο κ. Δρούτσας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, με τον κίνδυνο, όπως είπε, να παρεξηγηθεί αφού είναι εξωκοινοβουλευτικός, ανέφερε ορισμένα μέτρα για να αλλάξει αυτή η εικόνα.

• Έπειτα από δύο θητείες να υπάρχει ένα διάλειμμα και να μπορείς μετά το διάλειμμα αυτό, να επανεκλεγείς.

• Αν είσαι μέλος της κυβέρνησης να αποποιείσαι του βουλευτικού σου αξιώματος και αν τεθείς εκτός κυβέρνησης να ξαναπαίρνεις τη βουλευτική σου θέση.

• Να μην κόβεται η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο μπαίνει ή βγαίνει από τη Βουλή.

• Να μην έχει ο βουλευτής αυτοκίνητο και να υπάρξει ενιαίο μισθολόγιο και για τους βουλευτές.


Οι δηλώσεις του κ. Δρούτσα αποτελούν αφορμή για τις αντιδράσεις των βουλευτών, από τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Οι δε βουλευτές είναι ήδη στα... κάγκελα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Μεσσηνία, Οδυσσέας Βουδούρης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας γιατί ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τόλμησε να ταχθεί δημοσίως υπέρ της μείωσης των βουλευτών από 300 σε 200.

Στο πρόσωπο του κ. Δρούτσα πάντως στοχοποιείται η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ με μικρή ομάδα υπουργών, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που αμφισβητείται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός έχει δραστηριοποιήσει ομάδα υπουργών στην οποία συμμετέχουν οι κύριοι. Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Δρούτσας, Δημήτρης Ρέππας, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Παμπούκης και στενοί του συνεργάτες, με τους οποίους λαμβάνει τις δύσκολες αποφάσεις.

Σήμερα πάλι, ο κ.Δρούτσας μιλώντας στο MEGA είπε «Ηρθε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους», αναφερόμενος στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, τα ΜΜΕ και την κοινωνία.

Δέχθηκε ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός λειτουργεί με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, επιτρέποντας την ανάπτυξη διαφορετικών απόψεων, αλλά από τη στιγμή που λαμβάνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι δεσμευτικές για όλους.

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία-μοντάζ που δημοσιεύτηκε σε εξώφυλλο ολλανδικής εφημερίδας και δείχνει μια τουρκική σημαία πάνω σε εκκλησάκι της Σαντορίνης, ο κ. Δρούτσας τη χαρακτήρισε «φωτογραφία αίσχους» και τόνισε ότι έγιναν τα αναγκαία διαβήματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ολλανδία δεν πρέπει να ξεχνάει τη συνδρομή της Ελλάδας στον απεγκλωβισμό πολιτών της, πρόσφατα, από τη Λιβύη.

Απαντώντας για το αρνητικό κλίμα που έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες ως προς την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είπε ότι δεν πρέπει να επιδιδόμαστε σε σχόλια επί σχολίων, αλλά να επικεντρωθούμε σ' αυτό που πρέπει να κάνουμε και διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο.

Ειδικά, ερωτηθείς για την «πέμπτη δόση», είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η δόση είναι διασφαλισμένη.

Πηγή: Newpost.gr, Real.gr

Η «σαρία» είναι χρήσιμη στην Ελλάδα

Γιατί ωφελεί τα ελληνικά συμφέροντα η αντιδημοκρατική σαρία, κατάλοιπο παλαιών εποχών και σπέρμα των θεοκρατικών καθεστώτων

Picture 0 for Η «σαρία» είναι χρήσιμη στην Ελλάδα
Ειλικρινά, δεν ξέρουμε ακόμη πού να αποδίδουμε πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας. Στο έκτακτο ισλαμικό συνέδριο που διεξάγεται στη Μεδίνα, θα εκπροσωπήσουν τους μουσουλμάνους της Ελλάδας ένας νόμιμος και ένα παράνομος μουφτής. Ποια είναι τα κριτήρια της επιλογής από τους διοργανωτές του συνεδρίου; Όχι πάντως η εφαρμογή των δικών τους νόμων, διότι στις ισλαμικές χώρες διορίζονται οι μουφτήδες, δεν εκλέγονται. Τουρκική «εφεύρεση» είναι η εκλογή, και μόνον για χώρες όπου διεκδικεί τουρκικές μειονότητες. Ίσως, οι διοργανωτές θέλησαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, καλώντας έναν νόμιμο και έναν παράνομο. Μπορεί όμως, και να οφείλεται η πρόσκληση σε προσωπικές γνωριμίες του νόμιμου μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, που θα παρευρεθεί ενώ θα απουσιάσει ο ψευτομουφτής Ιμπράμ Σερήφ. Ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, θα είναι κι αυτός εκεί.
Πρέπει να διευκρινιστεί, ότι ο λόγος που διορίζονται οι μουφτήδες είναι διότι ασκούν δικαστικά καθήκοντα σε υποθέσεις οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου, εάν οι αντίδικοι συμφωνήσουν να αποταθούν στον μουφτή. Και οι δικαστές διορίζονται, δεν εκλέγονται. Αν ένας των αντιδίκων διαφωνεί, τότε υπόθεση εισάγεται στα αστικά δικαστήρια. Αυτό το καθεστώς («σαρία») πράγματι είναι αντιδημοκρατικό, πράγματι είναι κατάλοιπο παλαιών εποχών, πράγματι είναι σπέρμα των θεοκρατικών καθεστώτων. Και με αυτά τα επιχειρήματα κατηγόρησαν την Ελλάδα στην Ε.Ε. Έλληνες Οικολόγοι.
Θα συμφωνούσαμε μαζί τους να καταργηθεί η σαρία στην Ελλάδα, αν με την κατάργησή της δεν βλάπτονταν τα ελληνικά συμφέροντα, κάτι που δεν «πρόσεξαν» οι Έλληνες Οικολόγοι πολιτικοί. Διότι, αν αφαιρεθούν οι δικαστικές αρμοδιότητες, τότε οι μουφτήδες θα εκλέγονται από τους πιστούς μουσουλμάνους (λέγεται ότι το υποσχέθηκε η κυβέρνηση στον κ. Ερντογάν). Για να εκλεγεί όμως κάποιος στη Θράκη, σε οποιαδήποτε θέση, πρέπει -πλην πολύ ελάχιστων εξαιρέσεων- να έχει την έγκριση του τουρκικού Προξενείου. Όσοι αμφιβάλλουν, ας ρωτήσουν τον κ. Σγουρίδη να τους πει γιατί έμεινε έξω από τη Βουλή ή τον κ. Στυλιανίδη να βεβαιώσει πόσες «δυνάμεις» πάλευαν για την εκλογή του.
Η απόλυτη ταύτιση των μουφτήδων με την πολιτική του τουρκικού Προξενείου, πλην πολλών άλλων, θα δώσει τη διαχείριση της βακουφικής περιουσίας στα χέρια του και όχι στα χέρια των δεκάδων ιμάμηδων που βρίσκεται τώρα διασκορπισμένη. Με χρήματα δηλαδή που παράγονται στην Ελλάδα, θα ασκείται ανθελληνική πολιτική. Τι άλλο πια να πούμε, για να καταλάβουν οι «δήθεν» ότι δεν έχουν μόνον αυτοί ευαισθησία για δημοκρατικές διαδικασίες. Όμως, τα πολιτεύματα υπάρχουν για να υπηρετούν τους λαούς και όχι οι λαοί να υπηρετούν τα πολιτεύματα.
Ως προς την ισλαμική διάσκεψη στη Μεδίνα, η Μελαχροινή Μαρτίδου γράφει στην εφημερίδα της Κομοτηνής «Χρόνος», ότι θα επαναβεβαιώσει τα προηγούμενα ψηφίσματα και αποφάσεις της ισλαμικής διάσκεψης για το Τζαμού και Κασμίρ, την Κύπρο, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη Σομαλία και θα εκφράσει την αλληλεγγύη της στους μουσουλμανικούς λαούς, θα φροντίσει για τη διάδοση της ορθής ιδέας σχετικά με το Ισλάμ, ως θρησκεία της μετριοπάθειας και ανεκτικότητας για να διαφυλάξουν ισλαμικές αξίες, τις πεποιθήσεις και τις αρχές, για να οχυρώσουν μουσουλμάνους κατά του εξτρεμισμού και στενοκεφαλιά.
Πάντως, στην Μεδίνα η έκτακτη σύγκληση της ισλαμικής διάσκεψης φέρνει τον προβληματισμό του μουσουλμανικού κόσμου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές, όπως αναφέρουν προκλήσεις, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και επιστημονικές για την ενότητα, την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη. Τα μέλη της ισλαμικής διάσκεψης, όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν, «καθίσταται επιτακτική ανάγκη να λάβουν κοινές δράσεις στο πλαίσιο της ισλαμικής διάσκεψης, η οποία βασίζεται σε κοινές αξίες και ιδανικά, ώστε να αναβιώσει τον πρωτοπόρο ρόλο της μουσουλμανικής Ummah ως ένα καλό παράδειγμα της ανοχής και φωτισμένη μετριοπάθεια, και μια δύναμη για τη διεθνή ειρήνη και αρμονία».
Τώρα, τι από όλα αυτά τα ωραία θα επικρατήσει, είναι συζητήσιμο. Είναι γνωστό, ότι οι πραγματικές και ουσιαστικές συζητήσεις σε διασκέψεις, δεν γίνονται με ανοικτά τα μικρόφωνα.
Ο Μακεδών
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/05/blog-post_6535.html