Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

oxi-i-toyrkia-stin-europi-20091203.jpg (JPEG εικόνα, 220x220 εικονοστοιχεία)

oxi-i-toyrkia-stin-europi-20091203.jpg (JPEG εικόνα, 220x220 εικονοστοιχεία)

Έλεγχος των μαζών « Ιδιαζόντως

Έλεγχος των μαζών « Ιδιαζόντως: "Έλεγχος των μαζών
2 πως τα βλέπεις;




Πως να έχετε το κόσμο υπό τον έλεγχό σας (How to control people)
του Charley Reese

Η διαφορά μεταξύ της αληθινής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης έχει με έξυπνο τρόπο θολωθεί. Ακολουθούν μερικές ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τους άλλους ανθρώπους. Αν κάτι από όλα αυτά σας φαίνεται γνώριμο, ε τότε είναι καιρός να ξυπνήσετε!
Το πιο σημαντικό στον έλεγχο των ανθρώπων είναι να μην το ξέρουν πως τους ελέγχεις. Εάν οι άνθρωποι ήξεραν, αυτή η γνώση θα έφερνε τη δυσαρέσκεια και ενδεχομένως την εξέγερση, οι οποίες έπειτα θα απαιτούσαν την ωμή βία και τον τρόμο, παρωχημένες και όχι 100% επιτυχημένες μεθόδους ελέγχου.
Είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε να ελεγχθούν οι άνθρωποι έμμεσα, και να τους χειριζόσαστε έτσι ώστε να σκέφτονται αυτό που θέλετε να σκέφτονται, και να κάνουν αυτό που θέλετε να κάνουν.
Μια βασική τεχνική είναι να κρατηθούν ανίδεοι. Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο εύκολοι να τους χειριστείς. Η κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης ή ο περιορισμός της πρόσβασης στην εκπαίδευση θα ήταν η άμεση προσέγγιση. Αυτό όμως θα ήταν πολύ φανερό. Η έμμεση προσέγγιση είναι να ελεγχθεί η εκπαίδευση που λαμβάνουν.
Είναι δυνατό να είναι ένας Ph.D., γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, ή λογιστής, για να δώσουμε μερικά μερικά παραδείγματα, και να είναι συγχρόνως ένα αμόρφωτο άτομο. Η διαφορά μεταξύ της αληθινής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης έχει θολωθεί έξυπνα στην εποχή μας έτσι ώστε έχουμε τους ανθρώπους που ασκούν με επιτυχία τις ειδικότητές τους, ενώ συγχρόνως είναι τελείως ανίδεοι για τα μεγαλύτερα ζητήματα του κόσμου στον οποίο ζουν.
Το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η απουσία της πρωτογενούς, αυθεντικής σκέψης. Αν τους υποβάλλετε μια ερώτηση, θα καταλήξουν να αναπαράγουν κάτι που σκέφτηκε κάποιος άλλος σαν απάντηση. Τι πιστεύουν οι ίδιοι όμως; Ε λοιπόν, αυτό δεν τους απασχολεί. Η εκπαίδευσή τους αποτελείται από την εκμάθηση του πώς να χρησιμοποιήσει τη βιβλιοθήκη και να αναφέρει τις πηγές.
Αυτό απλοποιεί πολύ τα πράγματα για αυτόν που θέλει να ελέγχει την σκέψη των άλλων, επειδή με αρκετά χρήματα, με τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων, με τα ιδρύματα δωρεών, ιδρύματα επιχορηγήσεων, και μέσω της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, είναι σχετικά εύκολο να ελέγξεις ποιούς θα θεωρούν ως τις αυθεντίες που θα αναφέρουν, αντί να τους αφήσεις να σκεφτούν από μόνοι τους.
Μια άλλη τεχνική είναι να τους κρατάς πάντα διασκεδαζόμενους. Οι ρωμαίοι αυτοκράτορες οργάνωναν τσίρκα και μονομαχίες στις αρένες επειδή δεν είχαν την τηλεόραση. Εμείς έχουμε την τηλεόραση επειδή δεν έχουμε τσίρκα και μονομαχίες στις αρένες. Με οποιοδήποτε τρόπο, ο σκοπός είναι να κρατηθεί η σκέψη των ανθρώπων στη ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, και τα περιφερειακά πολιτικά θέματα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να να ανησυχήσετε ότι κάποτε θα καταλάβουν τα πραγματικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο σας δίνουν την δυνατότητα να τους ελέγχετε.
Ακριβώς όπως ένα αληθινά μορφωμένο άτομο είναι δύσκολο να ελεγχθεί, το ίδιο ισχύει και για ένα οικονομικά ανεξάρτητο άτομο. Επομένως, θέλετε να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα παράγουν ανθρώπους που εργάζονται με μισθό, δεδομένου ότι οι μισθωτοί έχουν μόνο μικρό έλεγχο του οικονομικού πεπρωμένου τους. Θα θελήσετε επίσης να ελέγξετε το νομισματικό, το πιστωτικό και τραπεζικό σύστημα. Έτσι, και με τον πληθωρισμό του νομίσματος θα καταστεί σχεδόν αδύνατο για τους μισθωτούς να συσσωρεύσουν κεφάλαιο. Μπορείτε επίσης με περιοδικές υποτιμήσεις να οδηγήσετε σε κατάρρευση τις οικογενειακές επιχειρήσεις, τους μικρούς αγρότες, και τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων και των ανεξάρτητων κοινοτικών τραπεζών.
Για να κρατήσετε τα συνδικάτα υπό έλεγχο, προωθείτε ένα σχέδιο που επιτρέπει σε σας να μετατοπίζετε τις θέσης εργασίας της παραγωγής εκτός της χώρας και μετά να επαναφέρετε τα προϊόντα αυτά ως εισαγωγές (free trade). Με αυτό τον τρόπο, θα απαλλαγείτε από τα συνδικάτα ή θα έχετε μόνο υπάκουα συνδικάτα.
Μια άλλη τεχνική είναι να αγοράζονται αμφότερα τα πολιτικά κόμματα, έτσι ώστε από μιά στιγμή και μετά οι άνθρωποι θα θεωρούν πως είτε ψηφίσουν για τον υποψήφιο Α είτε για τον υποψήφιο Β, αυτοί θα εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές.
Αυτό θα δημιουργήσει μια μεγάλη απάθεια και μια πεποίθηση ότι η πολιτική διαδικασία είναι άχρηστη και δεν πρόκειται να φέρει πραγματική αλλαγή. Αρκετά σύντομα θα έχετε έναν πληθυσμό που αισθάνεται απολύτως ανίσχυρος, και που θα σκέφτεται ότι για όλα τα άσχημα πράγματα που του συμβαίνουν δεν φταίει κάποιος συγκεκριμένα, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα παγκόσμιων δυνάμεων ή της “εξέλιξης” ή κάποια άλλη εξαϋλωμένη και αφηρημένη έννοια. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να προσφέρετε και τους αποδιοπομπαίους τράγους.
Έτσι, θα μπορείτε να τους αφήνετε να αιμορραγούν μέχρι τελευταίας σταγόνας, χωρίς να έχετε να ανησυχείτε ότι ένας από αυτούς θα γλιστρήσει μέσα στο σπίτι σας μια νύχτα να σας κόψει το λαιμό. Αν τα κάνετε όλα σωστά και όπως πρέπει, δεν θα ξέρουν ούτε καν ποιανού λαιμό να κόψουν."

Δελτίο των 11

Δελτίο των 11: "26/03/2010
Φωνή Λαού Οργή Στρατού
Ζήτω τα Ο.Υ.Κ!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ , ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ

Τα καθάρματα του προδοτο-ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ 'ΒΑΤΡΑΧΙΑ' ,για... εθνικιστικα και... ρατσιστικα συνθηματα!

«Μια μέρα μόλις μετά την Εθνική ΜΑΣ Επέτειο και την 'επιτυχία' των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ να κουτσουρευτεί η Στρατιωτική Παρέλαση, τα γεροντοφρικιά της Κουμουνδούρου ανέλαβαν δράση, καταγγέλοντας αυτή τη φορά τα 'βατράχια' μας! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Δρίτσας, Ηρώ Διώτη Λάρισας και Βασίλης Μουλόπουλος Επικρατείας κατέθεσαν ερώτηση με θέμα 'Εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων μίσους από μέλη σώματος των «βατραχανθρώπων» των ειδικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της παρέλασης'! Οι προοδευτικάριοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αναφέρουν:
'Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, μέλη των ειδικών ενόπλων δυνάμεων αφού πέρασαν από την πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονταν οι εξέδρες της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και κατευθυνόμενοι προς την Πανεπιστημίου, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα μίσους εναντίον των γειτόνων λαών. Αυτό έχει αποτυπωθεί σε βίντεο, ενώ δημοσιεύτηκε και στον ημερήσιο Τύπο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα συνθήματα 'υποκινούνταν' και 'ενορχηστρώνονταν' από άντρες με πολιτικά οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των ανθρώπων που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν την παρέλαση.
Με βάση τα παραπάνω καθώς και με το γεγονός ότι παρόμοια περιστατικά έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα η φημολογία για τον τρόπο εκπαίδευσης και λειτουργίας των ειδικών ενόπλων δυνάμεων βρίθει από αναφορές για συμπεριφορές εθνικιστικού παροξυσμού και καλλιέργειας αισθημάτων μίσους, ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Επιβεβαιώνει το καταγγελλόμενο γεγονός; Αν ναι, σε τι ενέργειες θα προβεί ούτως ώστε να επιμερισθούν ευθύνες και να ελεγχθούν όσοι ενέχονται και ευθύνονται; 2. Τι μέτρα προτίθεται να υιοθετήσει και να εφαρμόσει ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση τέτοιων περιστατικών και στο μέλλον; 3. Γνωρίζει τον τρόπο και το 'κλίμα' της εκπαίδευσης αυτών των σωμάτων; Μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει αναπτυχθεί δραστηριότητα νεοφασιστικών και ρατσιστικών ομάδων στις Ένοπλες Δυνάμεις;'
Η εμμονή των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ με τον Στρατό έχει συγκεκριμένη στόχευση που δεν είναι άλλη απο το να διαλύσουν το Στράτευμα (όπως πέτυχαν με την Αστυνομία) και να κάμψουν ακόμη και το ηθικό των Ειδικών ΜΑΣ Δυνάμεων! Οι πεμπτοφαλαγγίτες της Κουμουνδούρου έχουν αναλάβει αντεθνική υπηρεσία...»
http://www.stoxos.gr/2010/03/blog-post_8974.html"

«εν κρυπτώ»: "Shame on you Argives"

«εν κρυπτώ»: "Shame on you Argives": "'Shame on you Argives'
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Με την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώθηκαν σήμερα οι περιορισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλλιγενεσίας. Φέτος, για πρώτη φορά, δεν παρέλασαν μηχανοκίνητα οχήματα καθώς και ελικόπτερα και αεροπλάνα 'για λόγους οικονομίας'.. Άραγε πόσο θα κόστιζε μια σωστά προετοιμασμένη παρέλαση, με τα μηχανοκίνητα της, με τα ιπτάμενα μέσα της κτλ για να τιμηθούν πραγματικά οι ρακένδυτοι και κακόμοιροι παππούδες μας που μην έχοντας άλλη επιλογή 'σήκωσαν τα όπλα' για να γλιτώσουν από την επίθεση φιλίας των Οθωμανών;

Θα στοίχιζε περισσότερο από τα 7.022,02 ευρώ ανά ώρα πτήσης, 1.460 ευρώ για διαμονή και διατροφή πληρώματος, 656 ευρώ για catering στην Ελευσίνα, 2.024 δολάρια για handling στη Δαμασκό και 28.146 δολάρια για handling και catering στο Άμπου Ντάμπι, του αδερφού (και 'συγγραφέα' κατά δήλωσή του) του πρωθυπουργού ΓΑΠ; (Υπο ποία ιδιότητα άραγε χρησιμοποιεί κρατικά μέσα για τις βόλτες του ο Νίκος Παπανδρέου; )

Μήπως -για λόγους οικονομίας - αντί για τον Ελληνικό Στρατό θα έπρεπε να παρελάσει ο άλλος 'στρατός' από αποσπασμένους υπαλλήλους που διατηρούν -για λόγους οικονομίας πάντα- ο πρωθυπουργός ΓΑΠ και ο ατσαλάκωτος κ.Δρούτσας; Συνολικά 92 (!) αποσπασμένους υπαλλήλους διατηρεί ο πρωθυπουργός ΓΑΠ και 28 ο ΑΝΥΠΕΞ Δρούτσας.

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως υπουργού Εξωτερικών) υπ’ αριθμ. ΣΤ 4/Φ.084/ΑΣ1823 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 262/15-3-2010 στο πολιτικό του γραφείο έχουν αποσπασθεί 47 υπάλληλοι συν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι δικαιούνται να παίρνουν υπερωρίες, κυριακάτικα και αργίες (30 ώρες τον μήνα συνολικά), ενώ στο διπλωματικό του γραφείο υπηρετούν 45 υπάλληλοι, εκ των μονίμων του υπουργείου, που δικαιούνται να λαμβάνουν 15 ώρες υπερωριακής αποζημίωσης τον μήνα ο καθένας. Πέρα από τις τακτικές αποδοχές τους οι απασχολούμενοι στα γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού (σύνολο 179) και άλλοι 340 παίρνουν για υπερωριακή εργασία, νυχτερινά και Κυριακές 1.071.000 ευρώ τον χρόνο.

Οπότε στην ερώτηση 'πόσο θα κόστιζε μια σωστά προετοιμασμένη παρέλαση', η απάντηση είναι : Σίγουρα λιγότερo από τα πατέ του Νίκου Παπανδρέου και τις μισές υπερωρίες των σφουγγοκωλάριων της Βασ.Σοφίας..

Αιδώς Αργείοι! Kαι για να βοηθήσουμε τα παιδιά από την Μινεσότα που πιθανότατα δεν το έπιασαν, αναφερόμαστε στην περίφημη ρήση του Ajax (όχι το απορρυπαντικό) , τότε στο War of Troy , όταν οι φοβισμένοι Αργείοι ανέχονταν τους Τρώες να απειλούν με κάψιμο τα πλοία τους. 'Shame on you Argives...'"

«εν κρυπτώ»: "Shame on you Argives"

«εν κρυπτώ»: "Shame on you Argives": "enkripto 26 Μαρτίου 2010 11:20:00 π.μ. GMT+0200

Πάνος Καμμένος:Ποιος ήταν ο ρόλος του Νίκου Παπανδρέου στο Αμπου Ντάμπι;


Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε στους Ελληνες φορολογουμένους η αεροπορική -αυθημερόν- μετακίνηση με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ντουμπάι των υπουργών Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, στο οποίο μετείχε και ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου. Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Χάρης Παμπούκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ., Πάνος Καμμένος.

Με δήλωσή του στον «Ε.Τ.», ο κ. Καμμένος θέτει νέα ερωτήματα και καταγγέλλει: «Την ώρα που καλείται ο Ελληνας εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος επαγγελματίας να συνεισφέρει σε καιρό εθνικής λιτότητας από το υστέρημά του, την ώρα που πολλές ελληνικές οικογένειες στερούνται τα βασικά για να περάσουν τις άγιες μέρες του Πάσχα, η κυβέρνηση, που εξήγγειλε το μέτρο και την περικοπή 50.000 κρατικών αυτοκινήτων, ενώ τα περιόρισε κατά 88 αυτοκίνητα, σήμερα παραδέχεται δημόσια ότι πλέον, στην πατρίδα μας, τα κυβερνητικά στελέχη και οι σύμβουλοί τους, αλλά και κληρονομικώ δικαίω η “βασιλική οικογένεια του πρωθυπουργού” της χώρας θα ταξιδεύει ανά την υφήλιο με το προεδρικό ιδιωτικό τζετ “εμπραέρ” και μάλιστα θα συμμετέχει στις συναντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους αρχηγούς κρατών».

Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει στην απάντηση ότι η παρουσία του Νίκου Παπανδρέου κρίθηκε σκόπιμη για την ακρόαση των δύο από την Αυτού Εξοχότητα, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή στην αποστολή δεν επιβάρυνε σε τίποτα τα κρατικά έξοδα.

«Οπως ο κ. Παμπούκης αναφέρει, η παρουσία του Ελληνα “πρίγκιπα” Νίκου Παπανδρέου κρίθηκε σκόπιμη και μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την αναπτυξιακή συνεργασία των δύο κρατών και την υλοποίηση των επόμενων σταδίων επωφελών για την Ελλάδα και την ελληνική επιχειρηματικότητα», δηλώνει ο Πάνος Καμμένος και συνεχίζει: «Μία από τις τεράστιες επιτυχίες της κυβερνητικής και “πριγκιπικής” αποστολής ήταν και η αύξηση της παραγγελίας κατά δύο υποβρύχια, τα οποία θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό 1,5 δισ. παραπάνω από την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα διότι ως δικηγόρος ήταν ομόδικος των Γερμανών όταν αυτά αγοράστηκαν από την ΕΤΒΑ αντί 2 δισ. Κατά διαβολική σύμπτωση, οι Γερμανοί εξασφάλισαν άλλα τρία δισεκατομμύρια από την πληρωμή που έκανε ο ΟΣΕ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όχι πριν από τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων, αλλά ακριβώς μετά από αυτή…».

Οπως δηλώνει ο βουλευτής, «γεννιούνται πλέον τεράστια ερωτήματα για το κατά πόσον η “πριγκιπική” και κυβερνητική αποστολή εξασφάλισε τη μη καταβολή ή ανάληψη υποχρέωσης από την αγοράστρια εταιρία της καταβολής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αντισταθμιστικών ωφελημάτων και οφειλών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς τους δημόσιους οργανισμούς και την πώληση ιδιοκτησίας του ελληνικού λαού εγκαταστάσεων που ήταν μέρος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη HDV». Προσθέτει ακόμη ότι «το αεροσκάφος των οκτώ επιβατών πλήρωσε για handling στη Δαμασκό 5 φορές περισσότερα από ό,τι πληρώνει ένα Μπόινγκ 737 150 επιβατών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"