Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...







ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ  
Πιο συγκεκριμένα:
- 7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. (Βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011)

- 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας)
- 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες παράνομους και μη. (Στοιχεία από Υπουργείο Ανάπτυξης)
Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δις ευρώ. 
Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΣΑΝ ΤΑΞΙΝ ΠΑΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Μετά την προέλαση του Ελληνικού Στρατού που είχε φτάσει έξω από την πόλη ο Χασάν Ταξίν Πασάς που υπερασπιζόταν τη Θεσσαλονίκη δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να ζητήσει μια έντιμη συμφωνία για την παράδοση της πόλης λέγοντας “από τους Έλληνες την πήραμε, στους Έλληνες θα την παραδώσουμε”. Στις 25 Οκτωβρίου οι απεσταλμένοι του ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο να επιτραπεί στον Ταξίν να αποσυρθεί με το στρατό και τον οπλισμό του στο Καραμπουρνού και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του πολέμου. Ο Κωνσταντίνος, φυσικά, απέρριψε τον όρο του και του πρότεινε την παράδοση του στρατού του και τη μεταφορά του στη Μικρά Ασία με δαπάνες της ελληνικής κυβέρνησης.


Ο Οθωμανός αξιωματούχος δέχθηκε, τελικά, τους όρους του Κωνσταντίνου και στις 11 το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οι πληρεξούσιοι αξιωματικοί Ιωάννης Μεταξάς και Βίκτωρ Δούσμανης μεταβαίνουν στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης και υπογράφουν τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης της πόλης στον ελληνικό στρατό.