Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Παράθυρο για τουρκικό εποικισμό της Θράκης

13/02/2010

Παράθυρο για τουρκικό εποικισμό της Θράκης ανοίγει η «φιλάνθρωπη» κυβέρνηση

http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_13.html

•Επιστροφή της ιθαγένειας στους μουσουλμάνους που έφυγαν από τη Θράκη ζητάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν, ενώ ξεχνάει τους έλληνες που εκδιώχθηκαν από την Τουρκία
•Το νομοσχέδιο της νομιμοποίησης της λαθρομεταναστών, στάθηκε η αφορμή της "αίτηση" του μουσουλμάνου κυβερνητικού βουλευτή
•Συνεχίζει η ανεκδιήγητη κυβέρνηση να μην κατανοεί το μέγεθος του σφάλματός της που θα επιφέρει σειρά προβλημάτων εθνικού χαρακτήρα

Ενώ γινόταν συζήτηση στην ελληνική Βουλή στην Επιτροπή του Υπ. Εσωτερικών,
για το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, με θέμα την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα», άρπαξε την ευκαιρία ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ζήτησε την αναίρεση της απόφασης περί ακύρωσης της ιθαγένειας σε μουσουλμάνους που έφυγαν από τη Θράκη.
Συγκεκριμένα στην ελληνική Βουλή ο μουσουλμάνος κυβερνητικός βουλευτής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, με θέμα την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα», άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε διάταξη που θα αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια στους ανιθαγενείς της μειονότητας μέσω της ανάκλησης της απόφασης αφαίρεσής της.
Επικαλούμενος τη διάταξη που αφορά την ελληνοποίηση των παιδιών δεύτερης γενιάς των (λαθρο)μεταναστών, χαρακτήρισε ως «μεγαλύτερα θύματα» τους μουσουλμάνους που έφυγαν –οριστικά- από την Ελλάδα αποδεχόμενοι την απώλεια της ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας…!
Ο κύριος Χατζηοσμάν, συμπλήρωσε τα λεγόμενά του, ισχυριζόμενος πως «αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν σε καθεστώς μετανάστευσης χωρίς να το επιλέξουν οι ίδιοι». Μάλιστα, απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Χατζηοσμάν θεωρεί πως η Τουρκία δεν αποτελεί χώρα ασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά «βρέθηκαν σε ένα καθεστώς που δεν τους παρείχε καμία προστασία και καμία ασφάλεια, εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους και πρωτίστως έμαθαν να ζούνε με τον φόβο και την ανασφάλεια»!!!
Ο κύριος Χατζηοσμάν δεν δίστασε να βάλει και τον κατάλληλο συναισθηματισμό στα λεγόμενά του, προσθέτοντας πως «το μοναδικό έγκλημα γι αυτά τα παιδιά ήταν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους (εννοώντας την Ελλάδα), συνήθως χωρίς να έχουν καμία άλλη επιλογή, στην προσπάθεια των γονιών τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».
Το καλύτερο, ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το άφησε για το τέλος, λέγοντας επακριβώς:
«Θέλω στη σημερινή μου παρέμβαση να προτείνω κι εγώ κάτι χρήσιμο που πιστεύω ότι μπορεί να προστεθεί στο παρόν νομοσχέδιο ως συμπληρωματική ειδική διάταξη.
Το άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 1955, καταργήθηκε το 1998 χωρίς αναδρομική ισχύ. Το άρθρο αυτό αφαιρούσε αυθαίρετα ιθαγένειες από πολλούς συμπολίτες μας. Θύματά του υπήρξαν κατά κύριο λόγο Έλληνες πολίτες, μέλη της μειονότητας της Θράκης.
Σήμερα πολλοί συμπολίτες μας, μέλη της μειονότητας, υφίστανται καθημερινά τις αρνητικές συνέπειες της απώλειας ιθαγένειας. Πρότασή μου είναι να υπάρξει μία διάταξη η οποία θα αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια στους ανιθαγενείς της μειονότητας μέσω της ανάκλησης της απόφασης αφαίρεσης της ελληνικής τους ιθαγένειας.
Πρόκειται για μία άδικη πολιτική που εφαρμοζόταν επί πολλές δεκαετίες, αλλά πρωτίστως πρόκειται για μία πολιτική καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι άδικο οι συνέπειες αυτής της καταπάτησης να βαραίνουν μέχρι και σήμερα τα θύματα του άρθρου 19. Πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό. Παρακαλώ κύριε υπουργέ να μελετήσετε προσεκτικά την πρότασή μου με την ευκαιρία του παρόντος νομοσχεδίου που αφορά ζητήματα ιθαγένειας».
Σε αυτό το σημείο, όμως θα πρέπει ίσως ο κύριος Χατζηοσμάν να θυμηθεί τα την προεκλογική εκστρατεία και τα λεγόμενα της Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, της κοπέλας που επέστρεψε στην Ελλάδα και που έφτασε μέχρι και να διεκδικήσει βουλευτικό αξίωμα (με την ομπρέλα της Νέας Δημοκρατίας) υποσχόμενη πολλά χρήματα, στους Πομάκους της Ξάνθης, ενώ χρησιμοποιούσε την τουρκική γλώσσα (πόσο ελληνίδα είναι άραγε;) προκαλώντας τους έλληνες πομάκους με τον εμφανέστατο τουρκισμό τους.
Προφανώς, ο κύριος Χατζηοσμάν, ονειρεύεται να επιστρέψουν Τούρκοι πολίτες στην Θράκη, όλοι εκείνοι που την εγκατέλειψαν φοβούμενοι για πιθανά αντίποινα από την Ελλάδα, αμέσως μετά το γνωστό πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης. Φυσικά, έφυγαν επειδή είχαν σαφέστατους λόγους να αποφύγουν το νόμο λόγω αδικημάτων κατά της Ελλάδας ή λόγω ιδιότυπων συμπεριφορών έναντι συμπολιτών τους. Στο μεγαλύτερο αριθμό τους, οι «εκδιωχθέντες» (αποχώρησαν με την θέλησή τους και ας ισχυρίζονται η Άγκυρα και ο κύριος Χατζηοσμάν οτιδήποτε άλλο…) ήταν άνθρωποι που προκάλεσαν ποικιλοτρόπως στην Θράκη, η οποία ποτέ δεν έπαψε να είναι στρατηγικός στόχος της «μητέρας πατρίδας».
Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω μία ερώτηση στον κύριο Χατζηοσμάν, αφού είναι γνωστές οι καλές του σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν και οι στενές επαφές που διατηρεί με πλήθος αξιωματούχων της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Τουρκίας:
Κύριε Χατζηοσμάν, μπορείτε να υποβάλλετε μία τέτοια πρόταση και στο τουρκικό κοινοβούλιο, αιτούμενος να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι εκδιωχθέντες έλληνες από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τον Πόντο και τις πλούσιες πόλεις της Μικράς Ασίας;
Δεν θα ήταν άσχημο εάν ήσασταν αρκετά «χουβαρντάς» και ζητούσατε και την επιστροφή των περιουσιών όλων αυτών των αδίκως εκδιωχθέντων ελλήνων, των οποίων ο πλούτος και οι ικανότητες έκαναν τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους συνεχιστές της πολιτικής του να τρέμουν στην ιδέα πως θα κυβερνούν μία Τουρκία της οποίας πλούτος (άρα και η δύναμη) βρισκόταν στα χέρια των «ρωμιών»…

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: