Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

«εν κρυπτώ»: "Shame on you Argives"

«εν κρυπτώ»: "Shame on you Argives": "'Shame on you Argives'
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Με την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώθηκαν σήμερα οι περιορισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλλιγενεσίας. Φέτος, για πρώτη φορά, δεν παρέλασαν μηχανοκίνητα οχήματα καθώς και ελικόπτερα και αεροπλάνα 'για λόγους οικονομίας'.. Άραγε πόσο θα κόστιζε μια σωστά προετοιμασμένη παρέλαση, με τα μηχανοκίνητα της, με τα ιπτάμενα μέσα της κτλ για να τιμηθούν πραγματικά οι ρακένδυτοι και κακόμοιροι παππούδες μας που μην έχοντας άλλη επιλογή 'σήκωσαν τα όπλα' για να γλιτώσουν από την επίθεση φιλίας των Οθωμανών;

Θα στοίχιζε περισσότερο από τα 7.022,02 ευρώ ανά ώρα πτήσης, 1.460 ευρώ για διαμονή και διατροφή πληρώματος, 656 ευρώ για catering στην Ελευσίνα, 2.024 δολάρια για handling στη Δαμασκό και 28.146 δολάρια για handling και catering στο Άμπου Ντάμπι, του αδερφού (και 'συγγραφέα' κατά δήλωσή του) του πρωθυπουργού ΓΑΠ; (Υπο ποία ιδιότητα άραγε χρησιμοποιεί κρατικά μέσα για τις βόλτες του ο Νίκος Παπανδρέου; )

Μήπως -για λόγους οικονομίας - αντί για τον Ελληνικό Στρατό θα έπρεπε να παρελάσει ο άλλος 'στρατός' από αποσπασμένους υπαλλήλους που διατηρούν -για λόγους οικονομίας πάντα- ο πρωθυπουργός ΓΑΠ και ο ατσαλάκωτος κ.Δρούτσας; Συνολικά 92 (!) αποσπασμένους υπαλλήλους διατηρεί ο πρωθυπουργός ΓΑΠ και 28 ο ΑΝΥΠΕΞ Δρούτσας.

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως υπουργού Εξωτερικών) υπ’ αριθμ. ΣΤ 4/Φ.084/ΑΣ1823 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 262/15-3-2010 στο πολιτικό του γραφείο έχουν αποσπασθεί 47 υπάλληλοι συν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι δικαιούνται να παίρνουν υπερωρίες, κυριακάτικα και αργίες (30 ώρες τον μήνα συνολικά), ενώ στο διπλωματικό του γραφείο υπηρετούν 45 υπάλληλοι, εκ των μονίμων του υπουργείου, που δικαιούνται να λαμβάνουν 15 ώρες υπερωριακής αποζημίωσης τον μήνα ο καθένας. Πέρα από τις τακτικές αποδοχές τους οι απασχολούμενοι στα γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού (σύνολο 179) και άλλοι 340 παίρνουν για υπερωριακή εργασία, νυχτερινά και Κυριακές 1.071.000 ευρώ τον χρόνο.

Οπότε στην ερώτηση 'πόσο θα κόστιζε μια σωστά προετοιμασμένη παρέλαση', η απάντηση είναι : Σίγουρα λιγότερo από τα πατέ του Νίκου Παπανδρέου και τις μισές υπερωρίες των σφουγγοκωλάριων της Βασ.Σοφίας..

Αιδώς Αργείοι! Kαι για να βοηθήσουμε τα παιδιά από την Μινεσότα που πιθανότατα δεν το έπιασαν, αναφερόμαστε στην περίφημη ρήση του Ajax (όχι το απορρυπαντικό) , τότε στο War of Troy , όταν οι φοβισμένοι Αργείοι ανέχονταν τους Τρώες να απειλούν με κάψιμο τα πλοία τους. 'Shame on you Argives...'"

Δεν υπάρχουν σχόλια: