Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

ΒΟΥΛΗ ΜΙΣΘΟΙ -ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


 Η Ελληνική Βουλή εξακολουθεί τις εξοργιστικές δαπάνες.

Μετά τους 16 μισθούς που παίρνουν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου μας και δεν περιεκόπησαν παρά την γενική κατακραυγή  τι δαπανά η Βουλή για να παριστάνει την παλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ!

Για να διατηρεί ραδιοτηλεοπτικά μέσα που σχεδόν κανένας έλληνας δεν παρακολουθεί ή που δεν λειτουργούν καν.

Η Βουλή λοιπόν έχει ως γνωστόν δημιουργήσει τηλεοπτικό σταθμό.Τα έξοδα για τη λειτουργία του χάνονται μέσα σε διάφορους κωδικούς του προυπολογισμού της αλλά σε γενικές γραμμές αναμένεται να αγγίξουντα 6 εκ ευρώ για το 2010.

Απασχολούνται συνολικα 96 άτομα ως τεχνικό,δημοσιογραφικό κλπ προσωπικό, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμα υπάρχουν 26 κενές θέσεις ακόμα.

Κανείς δεν έμαθε ποτέ τα κριτήρια και τη διαδικασία με την οποία επελέγησαν. Η μισθοδοσία τους φτάνει τα περίπου 3,5 εκ. ευρώ, και άλλα 2,5 εκατ είναι τα έξοδα προγράμματος.

'Εχουν προβλεφθεί και 10 εκατ. ευρώ απο τον προηγούμενο πρόεδρο του σώματος για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις (γραφειο, στουντιο κλπ) στην οδό Αμαλίας 22-24 σε κτίριο με μίσθωμα περίπου 900.000 ευρώ το χρόνο.

Η τηλεθέαση του σταθμού δεν ξεπερνά το 0,3%. Είναι δηλαδή αν συνυπολογίσει κανείς τηλεθέαση και δαπάνη το ακριβότερο κανάλι της υφηλίου...

'Ετσι η Ελλάδα είναι η μόνη χωρα στην Ευρώπη που έχει συνολικά 5 κρατικά κανάλια που συντηρούν οι φορολογούμενοι της. Την ΕΤ-1, τη ΝΕΤ, την ΕΤ-3, το δορυφορικό της κανάλι και το κανάλι της Βουλής.

'Ομως η Βουλή θέλει να έχει και ραδοφωνικό σταθμό. 'Εχει αποκτήσει συχνότητα στους 106,7, έχει ήδη κάνει προσλήψεις τεχνικών που τους πλρώνουμε αλλά ραδιόφωνο δεν έχει! Και δεν έχει γιατί στη συγκεκριμένη συχνότητα εκπέμπει ενας "πειρατής" μεταδίδοντας βαριά και...ασήκωτα λαϊκά τραγούδια.

Υποτίθεται οτι επί δύο χρόνια η Βουλή -δηλαδή το κράτος- προσπαθεί να τον απομακρύνει αλλά δεν μπορεί. Στο μεσοδιάστημα όμως οι μισθοί των υπαλλήλων τρέχουν κανονικά.

Αλλά το φαγοπότι δε σταματά εδώ.Το κοινοβούλιό μας έχει το δικο του site. Ειναι πλήρες σε πληροφορίες για τα μέλη του και τη δραστηριότητα του. 'Ομως για κάποιο άγνωστο λόγο θέλει να δημιουργήσει ένα ακόμα!

Και γι αυτό έχει προκηρύξει διαγωνισμό ύψους 1,1 εκατ, ευρώ. 'Οποιος έχει ασχοληθεί στοιχειωδώς με το Ιντερνετ ξερει ότι αυτά τα χρήματα είναι αδιανόητα για τη δημιουργία ενος site.

'Ενα λογικό κόστος δε θα έπρεπε να ξεπερνά τις 200.000 ευρω. Είναι δε προφανές ότι όταν θα βγει on line θα εχει και ένα μεγάλο κόστος λειτουργίας.

'Ολα τα παραπάνω ειναι τουλάχιστον εξοργιστικά. Η στάση του προέδρου του σώματος ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ είναι ανάλογη με αυτή στους 16 μισθούς των υπαλλήλων του. Τα υπερασπίζεται με σθένος. Και εμείς πληρώνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: