Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Νέα στοιχεία για τους θανάτους 300 βρεφών Βρετανών στην Κύπρο

Την περίοδο 1958-1965



Εκτός Κύπρου πέθαναν τα 300 βρέφη, αλλά για άγνωστους λόγους μεταφέρθηκαν και τάφηκαν στο νησί.Εκτός Κύπρου πέθαναν τα 300 βρέφη, αλλά για άγνωστους λόγους μεταφέρθηκαν και τάφηκαν στο νησί.
Λευκωσία: Εκτός της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτός των βρετανικών Βάσεων του νησιού συνέβησαν οι θάνατοι των 300 βρεφών που βρίσκονται θαμμένα σε βρετανικά κοιμητήρια στη Δεκέλεια και στην Επισκοπή.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει στις 27 Οκτωβρίου 2010 ο «Φ» συγκλονίζοντας τόσο το παγκύπριο όσο και τη βρετανική κοινή γνώμη.

Σήμερα ο «Φ» είναι σε θέση να αποκαλύψει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του, ότι έρευνα που διενεργήθηκε από τη διοίκηση των Βάσεων στην Κύπρο έδειξε πως οι θάνατοι των βρεφών έγιναν στο εξωτερικό και για άγνωστους λόγους μεταφέρθηκαν και τάφηκαν στο νησί.

Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι σε κανένα αρχείο της εποχής 1957 και εντεύθεν, δεν αναφέρονται τέτοια περιστατικά.

Πάντως, φαίνεται πως ούτε και η βρετανική κοινή γνώμη πρόκειται να μάθει, τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή υπόθεση, κι αυτό, γιατί η εξήγηση βρίσκεται μάλλον σε έγγραφα του βρετανικού στρατού, που χειρίστηκε το ζήτημα χωρίς εμπλοκή της Πολιτικής Διοίκησης των Βάσεων στην Κύπρο και προφανώς, χωρίς την εμπλοκή κάποιας άλλης υπηρεσίας του βρετανικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: